به گزارش راهبرد معاصر علیرضا زالی، روز دوشنبه در نخستین جشنواره دانشگاه بهرهور و سومین جشنواره بیمارستان بهرهور، با بیان اینکه این جشنواره نماد و تجلی تلاشهای انجام شده در دانشگاه در طول یک سال گذشته است، اضافه شدن بهداشت، آموزش و تحقیقات و فناوری در کنار جنبههای قبلی سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی و تبدیل آن به سامانه مدیریت هوشمند دانشگاهی را یادآور شد.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به دانشگاه بهره ور چالشهای زیادی پیش رو است، گفت: امروز شاهد حرکت از بیمارستان بهرهور به سمت دانشگاه بهرهور هستیم.
زالی با بیان اینکه تحقق هوش تجاری مستلزم یک گام حرکت رو به جلو است، تاکید کرد: شالوده اقدامات بهرهوری بر مبنای معماری جدید داده است که بر مبنای آن میتوان مداخلات مدیریتی کرد.
وی با بیان اینکه در هوش تجاری ۱۸ شاخص وجود دارد که دانشگاه در گامهای آغازین آن است، بر ضرورت ترجمان حوزه دانشگاهی و سلامت این شاخصها و مدیریت بر اساس آنها تاکید کرد.
زالی با اشاره به ویژگیهای نسل ششم سامانههای مدیریتی افزود: در چنین شرایطی شفافیت، عدالت گستری، نوآوری و خلاقیت در حوزههای مدیریتی خلق میشود.
وی افزود: در داشبورد کیفیت بالینی این سامانه به منظور پایش ابعاد کیفیت خدمات، ۱۱۷ شاخص پایش میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با توجه به اینکه سامانه HIM تقریباً در دانشگاه استقرار یافته است، گفت: خوشبختانه با نگاهی جهادی شاهد تحقق ورود این سامانه به حوزههای آموزش، تحقیقات و فناوری و بهداشت بودیم.
زالی تاکید کرد: هوشمندسازی، کارایی، شفافیت، کیفیت و جامعه محوری از اصول شکلگیری جنبش نهضت نظام بهره وری در دانشگاه است.
وی ادامه داد: امسال تا ابتدای بهمن ماه با وجود مشکلات جدی در دریافت منابع، وجود کرونا، کاهش درآمدهای اختصاصی و بسیاری از موارد تحمیلی، موفق شدیم ۱,۱۰۰ میلیارد تومان درآمد اختصاصی بیمارستانی کسب کنیم که عدد قابل توجه و چشمگیری است.
زالی همچنین تخفیف ۱۶,۵ میلیارد تومانی بیمارستانهای دانشگاه به بیماران کمبرخوردار را در سال گذشته از دستاوردهای سامانه HIM و نشان دهنده افزایش بهرهوری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانست.
وی با اشاره به تعدد بیمارستانهای ارجاعی در دانشگاه گفت: در جریان ارائه خدمات توانستیم علی رغم امواج سهمگین کرونا اقامت بیمارستانی را به ۴,۵ روز کاهش دهیم.
زالی همچنین کاهش کسورات بیمارستانی را نشان دهنده افزایش بهرهوری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانست.
وی همچنین از بستری ۳۰۰ هزار بیمار کرونایی، بستری ۲۲۰ هزار بیمار غیر کرونایی خبر داد و گفت: در کنار آن انجام ۱۱۰ هزار عمل جراحی بزرگ و مراجعه یک میلیون و ۱۹۰ هزار نفر به اورژانس بیمارستانهای دانشگاه از ابتدای سال تا ابتدای بهمن ۱۴۰۰ انجام شده است.
زالی از حرکت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ریل بهره وری خبر داد و تاکید کرد: این حرکت نیاز به شتاب بیشتر برای اجرای برنامههای بلندپروازانه دانشگاه دارد.
رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه تمامی بیمارستانها، مراکز بهداشتی، دپارتمانهای تحقیقاتی دانشگاه نمونه هستند و خدمات منحصر به فردی ارائه میدهند تاکید کرد: انتخاب واحدهای نمونه به معنای این نیست که سایر مراکز در شرایط نامطلوبی قرار دارند.
زالی ایجاد شبکه آرشیو مدیریتی با هدف بهره مندی از ظرفیتهای نوآورانه مدیران را خواستار شد و گفت: ایجاد این سازوکار میتواند لایههای مدیریتی را به صورت منسجمتر به بهره وری نزدیک کند.
در ادامه این مراسم، محمود خدادوست معاون مدیریت توسعه و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: جنبش بهره وری در دانشگاه سال ۹۶ با نگاه افزایش بهرهوری در بیمارستانها کلید خورده است.
وی با اشاره به شکل گیری کمیته بهرهوری در دانشگاه و به دنبال آن در بیمارستانها، گفت: کاهش هزینهها، افزایش درآمدها، چگونگی توزیع نیروی انسانی، ساز و کارهای توسعه با استفاده از تجهیزات تخصصی و ساماندهی تجهیزات پزشکی به عنوان پارامترهای اصلی بهره وری مورد توجه و دقت قرار گرفت.
معاون مدیریت توسعه و منابع دانشگاه با اشاره به نیاز به اطلاعات دقیق و بروز، گفت: بنا براین سامانه هوشمند مدیریت بیمارستانی طراحی و راهاندازی شد و با این سامانه مدیریت درست و منطقی تحقق بخشیده شد.
خدادوست با بیان اینکه مدیریت بحران کرونا نیازمند اطلاعات بروز است، از اضافه شدن ماژور اختصاصی کرونا به این سامانه خبر داد.
وی با بیان اینکه در طول پنج سال اخیر متناسب با نیازهای جدید این سامانه ارتقا و کاربرد آن افزایش یافت، گفت: کاربرد این سامانه به درجهای از بلوغ رسیده است که آماده ارائه به وزارت بهداشت و سایر دانشگاهها است و در دانشگاه آزاد نیز اقدامات خوبی برای استفاده از این سامانه انجام شده است.
خدادوست همچنین از ثبت پتنت سامانه HIM در سازمان ثبت اسناد خبر داد و در ادامه گفت: همچنین در چهل و چهارمین کنگره جهانی بیمارستان که در بارسلون اسپانیا برگزار شد، سامانه HIM به عنوان تجربه برتر در زمینه استفاده از فناوری در راستای ارائه خدمات سلامت مورد تجلیل قرار گرفت.
وی یادآور شد: در طول مسیر ارتقای سامانه صرف نظر از سامان دهی به صورت کمی، رضایت مندی و کیفیت خدمات نیز پیش بینی شد.
خدادوست افزود: این سامانه توسط سازمان ملی بهره وری ایران به عنوان تجربه موفق بهرهوری در حوزه سلامت معرفی شد.
وی افزود: در ویرایش ششم سامانه با ایجاد داشبوردهای مدیریتی، سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی به سامانه مدیریت هوشمند دانشگاه ارتقا پیدا کرد.
سعید غلامزاده دبیر این جشنواره نیز در این مراسم با ارائه توضیحاتی درباره تاریخچه این جشنواره، یادآور شد: در جشنواره امسال برای نخستین بار از بیمارستان بهرهور به سمت دانشگاه بهرهور و با نگاه تحقق دانشگاه نسل سوم حرکت کردیم.
وی با بیان اینکه با تشکیل دبیرخانه جشنواره، محورها و اولویتها به بیمارستانها ابلاغ، اطلاعات عملکردها استخراج و با شاخصهای موجود محاسبه و عملکرد مراکز با معیارهای مشخص امتیازدهی شد.
غلامزاده کیفیت بالینی، پایش عملکرد بیمارستان، خدمات و مراقبتهای بهداشتی، فعالیتهای آموزشی و عملکرد پژوهشی را از داشبوردهای موجود برای ارزیابی عملکرد عنوان کرد.
پیشوایی رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران نیز در این مراسم با اشاره به وسعت وزارت بهداشت، از تلاشهای کمیته بهرهوری وزارت بهداشت تقدیر کرد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به ارتقای بهره وری در سال ۱۴۰۱، گفت: امیدواریم حوزه سلامت پیشتاز این حرکت ملی باشد.
یاوری رئیس بیمارستان ۱۵ خرداد نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت شاخصهای رضایتمندی بیماران در بحث بهره وری، راه اندازی سامانه افکار سنجی توسط روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را در ارتقا شاخصهای بهره وری اثر بخش توصیف کرد.
وی با تاکید بر اهمیت ارائه خدمات کمی و کیفی به بیماران خاطرنشان کرد: باید با تعرفههای دولتی خدمات خصوصی و باکیفیت تر به بیماران دهیم.
رئیس بیمارستان ۱۵ خرداد ارتقا کیفیت به عنوان اصلی ترین شاخصهای بهره وری گفت: ساخت و نوسازی فضای فیزیکی، تجهیز بخش SICU ، ساخت و بهبود فضای اتاق عمل و ایجاد و تجهیز اورژانس جدید از جمله اقدامات انجام شده در این بیمارستان است.
یاوری گفت: راه اندازی پذیرش آنلاین، نصب و راه اندازی کیوسکهای ایجاد صف در مراکز پر ازدحام، ترخیص بر بالین بیماران در بخشهای بستری نظارت مستمر بر تغذیه بیماران از دیگر اقداماتی بود که با هدف افزایش بهره وری در بیمارستان ۱۵ خرداد با هدف افزایش بهره وری انجام شده است.
شهرزاد زاده مدرس رئیس مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی مهدیه نیز در این مراسم با موضوع دستاورد برگزیده «تعامل بهرهور با خیرین سلامت» به سخنرانی پرداخت.
محمد ورهرام مدیر مرکز پزشکی، آموزشی، پژوهشی و درمانی مسیح دانشوری نیز با موضوع دستاورد برگزیده «عدالت در دسترسی بهرهور به خدمات و مراقبتهای سلامت» نیز مواردی را عنوان کرد.
همچنین در بخش دیگری از این مراسم، از سامانه مدیریت هوشمند HIM رونمایی شد./مهر